У Сонячній системі виявили 9-ту планету

В Солнечной системе обнаружили девятую планету

Співробітники Технологічного інституту Каліфорнії, Костянтин Батигін і Майкл Браун повідомили про сенсаційне відкриття. В межах Сонячної системи знаходиться гігантська планета, яка претендує на дев’яте місце, яке раніше займав «розжалуваний» Плутон.

Згідно інформації, яку озвучили астрономи, маса газового гіганта перевищує масу Землі в 5-10 разів. Орбіта нової планети знаходиться в 20 разів далі від Землі, ніж відстань до Нептуна.

Виявити планету вчені змогли при вивченні руху окремих малих небесних тіл, які знаходяться за межами орбіти планети Плутон. Батигін і Браун впевнені, що на межі Сонячної системи нова планета опинилася «під впливом сили гравітаційних полів Юпітера або Сатурна».

Побачити дев’яту планету з Землі, вчені зможуть не раніше ніж через п’ять років, так як сучасні оптичні прилади не володіють достатнім дозволом.


Автор: Вадим Сергиенко

Вадим Сергієнко-головний редактор і журналіст First Truth&Transparency Committee (Перший комітет), сім років працював штатним радником в Transparency International The Global Anti-Corruption organization. Писав для низки українських видань, таких як: Обком, Київські відомості, факти.

Интересные новости

Компанія SpaceX опублікувала відео невдалої посадки ступені ракети на море

NASA показало фото кріовулкана на Плутоні

Сьогодні можна спостерігати за парадом планет

1 отзыв

Оставить комментарий