Стівен Хокінг попереджає про можливість техногенної катастрофи

Стивен Хокинг предупреждает о надвигающейся техногенной катастрофе

Відомий вчений-астрофізик Стівен Хокінг, кожне відкриття якого, є сенсацією, заявив про те, що людство може стати жертвою власної життєдіяльності.

Цю сенсаційну інформацію вчений озвучив у записі передачі на BBC Radio 4, вихід якої в ефір відбудеться 26 січня та 2 лютого.

Як стверджує Хокінг, людству доведеться пережити ядерну війну, глобальне потепління, а також епідемію, яку викличе вірус, створений інженерами в галузі генетики. Вчений стверджує, що прагнення сучасної людини до наукових відкриттів і технічних звершень можуть стати причиною загибелі самої людської раси. Саме тому вчений закликає людей не переходити в режим паузи на шляху прогресу в науці і технологіях, а навчитися керувати ним.

Разом з тим вчений упевнений, що на сучасному етапі, перераховані вище загрози, не очікують людство, але… з-за діяльності жителів Землі, шанси появи техногенних або природних катастроф на планеті постійно збільшуються в процентному співвідношенні.

Часовий період, за який може відбутися глобальна катастрофа, досить великий – від 1000 до 10000 років.

За словами Стівена Хокінга, створення колоній на інших планетах, з подальшим розселенням людей у космосі до моменту настання катастрофи, може стати єдиним порятунком для людства.

Крім того, астрофізик попередив про неможливість реального створення колоній з подальшим розселенням людей в космосі в наступні сто років.

Интересные новости

НАСА приховує інформацію про прибульців

Курс валют на 28 січня: долар тисне аморфну ​​гривню

У Москві розбився друг Путіна: байкер “Хірург” Олександр Залдостанов загинув у ДТП

Оставить комментарий