Арктичні холоди встановилися на всій території Китаю

Арктические холода установились на всей территории Китая

Весь Китай охопила крижана хвиля, а в південних районах країни з-за неможливості справитися з рясним снігом, були скасовані сотні авіарейсів.

Центральний метеорологічний центр оголосив червоний код небезпеки для всієї країни. Показання термометра впали на найнижчий рівень за останні двадцять років. Так, в північних провінціях зафіксовано мінус 39 градусів в повіті Мохе округу Джагдачи, північно-східна провінція Хейлунцзян, що межує з Сибіром і навіть мінус 41 градусів у Хух-Хото (Внутрішня Монголія).

Арктичні холоди встановилися на всій території Китаю

Арктичні холоди встановилися на всій території Китаю

Синоптики очікують, що у вихідні дні будуть перевищені рекорди холоду за кілька останніх десятиліть. На двох третіх території Китаю температура буде нижче мінус 12 градусів, попереджає метеорологічний центр.

В місті Чунцин вперше за 20 років випав сніг, що стало причиною скасування рейсів з місцевого аеропорту.

На більшій частині Південного Китаю йдуть снігопади. У Пекіні рано вранці температурний показник склав мінус 17 градусів, а в гірських районах на периферії столиці, термометри показували мінус 29,8 градусів.

Навіть острів Хайнань, з його пальмами і пляжами, постраждав від холодної хвилі. Там температура впала на 13 градусів проти звичайних значень протягом сезону, повідомляє китайське державне радіо. Очікується, що з вівторка температура в північних регіонах повернеться до звичайних для сезону показників, а в кінці тижня нормалізується погодна обстановка на півдні.

Интересные новости

Аномальні холоди в Україні: невтішний прогноз від синоптиків

Сильний землетрус стався в Центральному Китаї

Как гипермаркет Эпицентр Галины и Александра Герег наживается на коронавирусе

Вадим Сергиенко

Оставить комментарий