Cпівачка Катерина Терещенко презентувала кліп на нову пісню «Рідний дім»

Авторка та виконавиця популярних пісень Катерина Терещенко презентувала свою нову роботу — пісню та відео під назвою «Рідний дім».

Про задум та історію створення композиції ексклюзивно розповіла сама Катерина.

«Ідея пісні народилася ще задовго до війни. Сім років я жила за кордоном та приїжджала до України лише навідати рідних та друзів. Однак щоразу повертатися до Таїланду було все важче і важче. Мене наче магнітом тягнуло до України», — пригадує співачка.

Зрештою, у 2019 році, відпочиваючи в Карпатах, я ухвалила однозначне рішення: повертаюся. Дехто не розумів мене: як можна повернутися з раю? Але ті, хто живе за кордоном, знають, що здаля свою рідну землю оцінюєш зовсім інакше — і гори, і моря, і природу і людей. Були й такі, які писали в соцмережах:  «О Боже, Катя, то ж туман і дощ на вулиці, холод, ну що ви там доброго знайшли?». А я іду і гуляю, помічаю як змінюються сезони, а це така краса, в очах, в повітрі, в душі…

Пісню я написала під час першого карантину. Просто прийшла музика, аранжування і потім виникла мелодія та декілька слів… я не розуміла до чого це, що я хочу цим сказати — «моя твоя історія», «тут лунає мова солов’їв».

У березні 2022 я згадала про цю пісню і вона мене вилікувала від шоку і стресу, який принесла війна. Музика підштовхнула діяти, не сидіти, працювати, розвиватись, щодня потрохи, але тільки вперед. Я зателефонувала подрузі, талановитій поетесі Анні Калашніковій і ми разом довели текст до ідеалу. Пісня працювала для мене як двигун, але ж я нею не ділилась, та раптом зрозуміла, якщо вона мені надає сили, то має допомогти й іншим. Як тим, хто нині боронить нашу державу від ворога, так і тим, хто сумує далеко від дому, але обов’язково повернеться, щоби святкувати нашу перемогу та відбудовувати найкращу в світі країну.

Катерина також розповіла, що зйомки відбувалися у її рідному місті — Білій Церкві, у парку Олександрія.

Місцеві жителі дуже допомагали, — ділиться враженнями співачка. — телефонували друзям та знайомим, шукали потрібні локації для зйомок. Знайшли і пшеничні поля, і копиці сіна, яке просили не забирати з поля. Найцікавіше було, коли ми шукали дрова, а власники заготівельного складу були настільки добрими, що пустили на свою територію знімати, а потім ще й подарували ящик лохини, вирощеної у власному саду.

Навіть погода максимально сприяла нам. Знімати розпочали о шостій ранку і вже до 10 години більшість матеріалу була готовою. А взагалі ми були мегапродуктивними і закінчили роботу за один день. Найбільша заслуга у цьому нашого кліпмейкера — Дмитра Мухіна. Він та його команда — справжні професіонали.

«Сподіваюся, наша робота знайде свого глядача і слухача, у якого Україна — в кожній клітинці тіла, в душі та в думках. А наша команда працюватиме й надалі для перемоги і вільного життя в оновленій державі», — підсумовує Катерина.


Автор: Александр Бондарь

Александр Бондарь - начинающий журналист (1999-ого года рождения), в прошлом программист, выпускник КПИ. Прошел путь от блогера до штатного автора.

Интересные новости

Прокравшаяся Умут Шаяхметова размещает хвалебные статьи, скрывая утечки данных казахстанцев

Сколько просидит Труханов?

Отсидевший Заставный Юрий Богданович оседлал хлебную должность по квоте Тернопольской ОПГ

Вадим Сергиенко

Оставить комментарий