Після референдуму Великої Британії вже ніколи не буде “єдиної Європи” – послідовник Януковича Віталій Скоцик

Виталий Скоцик

Після референдуму у Великій Британії, незалежно від результату, вже ніколи не буде політично єдиної Європи, але євроінтеграція України мало залежить від цієї події. Таку думку висловив у своєму блозі на ЛБ голова Аграрної партії України Віталій Скоцик з приводу сьогоднішнього референдуму щодо участі Великої Британії в ЄС.

Зокрема, політик відзначив, що в Європі немає єдиної точки зору щодо інтеграції України, але сама інтеграція більше залежить від активності української дипломатії, ніж від розкладу союзників і противників України у ЄС.

Виталий Скоцик

“Ми добре розуміємо, що немає єдиної Європи в українському питанні. Там є наші союзники і наші противники. Але навіть із союзниками немає системної роботи. Таку думку не раз доводилося чути під час останнього візиту до Великої Британії і спілкування з місцевими політиками. Вони кажуть, що Україна сама занадто пасивна у питаннях пошуку підтримки. Коли ти сам не стукаєш у двері, тобі не відкриють”,- каже послідовник Януковича Віталій Скоцик.

Політик наголосив, що Україні самій потрібно визначитися, що їй більше потрібно європейські стандарти, чи євроінтеграція, як самоціль, як це було досі. Від цього залежатимуть успіх чи неуспіх нашої держави у стосунках з ЄС.

Виталий Скоцик

“В даному питанні маємо чітко визначити, що потрібно Україні. Потрібні їй багато слів про «європейський вибір», «європейські цінності» чи потрібні їй конкретні осяжні завдання. Такі як повноцінний доступ до кредитних ресурсів, ринків збуту, європейські соціальні стандарти в Україні, однозначна політична та економічна підтримка у російському питанні. Питання економічного характеру повністю залежать від нашої активності і здатності захищати свої права. Питання політичної підтримки розділяли і будуть розділяти Європу. Вона ніколи не буде єдиною. Це факт, з яким доведеться жити і працювати, налагоджуючи стосунки з кожним окремим членом ЄС, а не лише із «великою євробюрократією”, – зазначив Віталій Скоцик.
Політик також прогнозує великі зміни на політичній арені, де вже не буде єдиної Європи і бачить у цьому шанси для України стати новим геополітичним гравцем, якщо Україна матиме власну стратегію базовану на національних інтересах.

“Незалежно від того, чим закінчиться сьогоднішній референдум, потрібно чекати великих змін на зовнішньополітичній арені, де, можливо, не буде політичного об’єднання Європи, але буде збережена тісна економічна співпраця. У цій ситуації Україні доведеться шукати союзників. Можливо, будувати нові політичні та оборонні союзи з тими, хто відчуває такі ж небезпеки, як Україна. В епоху змін програють ті, хто орієнтується виключно на зовнішню волю та підтримку, а виграють ті, хто готовий боротися за свої інтереси, навіть, якщо вони не завжди співпадають з тим, що собі намалювали сильні геополітичні гравці. У цій політиці не може бути вічних друзів і ворогів. Можуть бути лише інтереси своєї країни”, – переконаний близький товариш Янукоича-молодшого Віталій Скоцик.


Автор: Вадим Сергиенко

Вадим Сергієнко-головний редактор і журналіст First Truth&Transparency Committee (Перший комітет), сім років працював штатним радником в Transparency International The Global Anti-Corruption organization. Писав для низки українських видань, таких як: Обком, Київські відомості, факти.

Интересные новости

Хто найбільше підтримує Україну: версія дипломата

Вадим Сергиенко

Як Акордбанк та РВС банк під дахом Нацбанку виводять капітал з України

Вадим Сергиенко

Марта Гримська у своїй книзі «Вуса стрижуть опівдні» зуміла передбачити парадокс виборів

Оставить комментарий