Перша Приватна Броварня: як Андрій Мацола і Кобзон заробили на війні

Андрей Мацола

Андрій Мацола — чоловік відомий у вузьких колах. Мультимільйонер, який зумів істотно наростити капітал під час революції гідності і війни на Донбасі. Зараз Андрій Мацола активно намагається зам’яти скандал зі своїм російським бізнесом. Як не дивно, у пана (точніше сказати — “господина”) Мацоли це чудово виходить.

Увазі читачів розслідування First Truth&Transparency Committee у рамках нового проекту «Зрада».

Популярне українське пиво «Перша приватна броварня» (власник Андрій Мацола) сьогодні не тільки активно розливають в Росії, але де-факто Мацола допомагає олігархам Кремля заробити на українському ринку. Ліцензію на виробництво отримала «Московська пивоварна компанія», купила половину акцій ППБ і якої належить відомий в Росії фірмове пиво «Жигулі», прорекламоване Володимиром Путіним.

Перша Приватна Броварня

В свій час «Московська пивоварна компанія» (МПК) була створена екс-власниками «Пивоварів Івана Таранова» Євгеном Кашпером і Олександром Ліфшицем, який запустив федеральний пивний бренд «Жигулі». Представники саме цього бренду більш ніж активно співпрацюють з Андрієм Мацолою. Дану торговельну марку в спільне з пивоварами підприємство передав Андрій Кобзон, син депутата Держдуми і одіозного співака Йосипа Кобзона.

Права на бренд «Жигулі» належать компанії «Стратегія», яка є спільним підприємством МПК і відомого з радянських часів ресторану «Жигулі» на Новому Арбаті в Москві (зараз ним володіє син Йосипа Кобзона бізнесмен Андрій Кобзон).

Як писали раніше First Truth&Transparency Committee, на відміну від українського ринку, чия економіка зараз впала з-за військових подій, російський пивний ринок практично не просів. Так, за даними Росстата, за 11 місяців минулого року приріст склав 4,5%, до 969 100 000 дол. В Україні за той же період виробництво впало на 0,2%, до 281 300 000 дол.

Перша Приватна Броварня

Щоб трохи замилити очі українцям, представник ППБ пан Васильєв зазначив, що ППБ буде позиціонуватися на ринку саме як українське пиво навіть назва залишиться українською мовою, однак Васильєв забув сказати, що в Росії з уже два роки діє заборона на рекламу пива, тому ніхто сном-духом не чув про країну походження пива.

Незважаючи на війну в Україні, «ППБ» займає хороші позиції в РФ завдяки прийнятній якості. Як зазначив в коментарі російським ЗМІ, сам Андрій Мацола «він не збирається зупинятися на досягнутому, плануючи розширювати мережу ППБ в Росії».

Андрій Мацола Перша Приватна Броварня

Пригадується, як в черговому інтерв’ю у серпні 2013 року Андрій Мацола красномовно заявляв, що «в першу чергу треба бути людиною, а не рабом грошей. Сьогодні ці слова сприймаються як цинічна зрада, адже його слова «для людей як для себе» не приховають спонсорування російського сепаратизму». І наостанок, не варто забувати, що за негласною інформацією кожен російський бізнесмен вже не перший рік віддає частину заробленого на фінансування російської армії. Тобто, купуючи пиво «Першої приватної броварні», ми спонсоруємо розквіт сепаратизму, погоджуючись на вбивства сотень українців.

Редакція Fttc.com.ua поки що безуспішно намагалася зв’язатися з Андрієм Мацолою з метою взяти коментар щодо наведених вище фактів і все ще сподівається на це…


Автор: Тарас Степаненко

Тарас Степаненко-публіцист, дослідник і різнобічно розвинений киянин 1993-його року народження. Свого часу, піддавшись моді на дослідження НЛО і теорій змов Світового Уряду, прийшов до більш приземленого розуміння цих термінів. Своїми статтями Тарас бореться з корупцією, як впізнаною, так і не цілком.

Интересные новости

Після референдуму Великої Британії вже ніколи не буде “єдиної Європи” – послідовник Януковича Віталій Скоцик

Вадим Сергиенко

Хто найбільше підтримує Україну: версія дипломата

Вадим Сергиенко

Як Акордбанк та РВС банк під дахом Нацбанку виводять капітал з України

Вадим Сергиенко

1 отзыв

Оставить комментарий