Вчені виявили рештки попередника Тиранозавра рекса

Ученые обнаружили останки предшественника Тиранозавра рекс

Вчені виявили рештки попередника Тиранозавра рексаНа початку Юрського періоду, коли планета тільки почала відновлюватися від одного з найбільш масового зникнення видів в історії, на території Уельсу у Великобританії з’явився хижий динозавр, що став попередником найстрашніших хижаків, коли-небудь існувавших на Землі, передає Reuters з посиланням на публікацію в журналі “PLOS One”.

Вчені з університету Портсмута повідомляють, що виявили викопні останки двоногого динозавра, названого Дракораптор, який існував на планеті близько 200 мільйонів років тому і був попередником таких страшних хижих колосів, як Тиранозавр рекс (Tyrannosaurus rex), Аллозавр (Allosaurus) і Спинозавр (Spinosaurus).

Знайдені на території Уельсу викопні останки належали досить молодому хижакові довжиною 2,1 м. За даними палеонтологів, дорослі особини Дракорапторів сягали до 3 метрів. Наприкінці Тріасового періоду (тріас), перш ніж “на сцені” з’явився Дракораптор, майже половина земних видів зникла.

Вчені досі не можуть визначити причину цієї глобальної катастрофи. Серед найбільш поширених гіпотез розглядалися – зіткнення з астероїдом, аналогічне тому, яке призвело до вимирання динозаврів 66 млн. років тому, вулканічна активність і кліматичні зміни.

Масове зникнення видів призвело до того, що динозаври були основними наземними тваринами на планеті. До їх появи на Землі було тільки два види самих великих хижаків-рептилій.

Коли представники двох видів зникли в результаті масового вимирання – це відкрило можливість скромним за розмірами м’ясоїдним динозаврам стати самими грізними хижаками на планеті.

Ці динозаври пережили масове вимирання видів і заповнили звільнені екологічні ніші, прокладаючи шлях для появи всіх моторошних істот, яких «оживили» у фільмі «Парк Юрського періоду», сказав Стівен Відович, один з членів дослідницької групи.


Автор: Вадим Сергиенко

Вадим Сергієнко-головний редактор і журналіст First Truth&Transparency Committee (Перший комітет), сім років працював штатним радником в Transparency International The Global Anti-Corruption organization. Писав для низки українських видань, таких як: Обком, Київські відомості, факти.

Интересные новости

Встановлено статистичний зв’язок між струсами і самогубствами

Скільки грошей OS Android принесла Google

Кращі смартфони виробництва Samsung 2020 року

Оставить комментарий