Скільки грошей OS Android принесла Google

Сколько денег OS Android принесла Google

Android-платформа зазнала дивовижну технологічну еволюцію з моменту прем’єри в 2009 році першої основної версії під кодовою назвою “Cupcake” (“Кекс”). На сьогоднішній день понад 1,4 млрд. смартфонів і планшетів на ринку працюють на OS Android.

Кілька тижнів тому компанія Google представила останню ітерацію свого мобільного програмного забезпечення “Marshmallow” (“Зефір”) і вже в найближчі місяці очікується, перехід великих виробників на нову версію OS. Цікаво, що, незважаючи на популярність Android, представники Гугл офіційно не повідомляють про розмір доходу від розповсюдження операційної системи, але завдяки AndroidCentral, деяка інформація все ж є.

Дивним фактом можна вважати те, що фінансова інформація була опублікована Oracle, яка продовжує вести довгу боротьбу з Google, так як згідно з твердженням представників компанії, при створенні самої популярної мобільної платформи, було незаконно використано програмне забезпечення Java. Виходячи з інформації від Oracle, технологічний гігант отримав виручку в $31 млрд. за період, починаючи з 2009 року. Чистий прибуток від ОС Android склав приблизно $22 млрд. Нагадаємо, що операційна система розповсюджується безкоштовно для виробників та не потребує ліцензії, але Google вдалося заробити переважно за рахунок продажу програм і реклами.

Для порівняння, за весь 2014 рік, технологічний гігант зумів отримати прибуток у розмірі $66 млрд., фінансові результати за минулий рік ще не були офіційно опубліковані. Таким чином, частка Android OS у формуванні доходу Google, не настільки велика.


Автор: Тарас Степаненко

Тарас Степаненко-публіцист, дослідник і різнобічно розвинений киянин 1993-його року народження. Свого часу, піддавшись моді на дослідження НЛО і теорій змов Світового Уряду, прийшов до більш приземленого розуміння цих термінів. Своїми статтями Тарас бореться з корупцією, як впізнаною, так і не цілком.

Интересные новости

Вчені виявили рештки попередника Тиранозавра рекса

Samsung Galaxy J7 буде мати 5,5-дюймовий Full HD дисплей, чотирьохядерний процесор і камеру 13Мп

Кращі смартфони виробництва Samsung 2020 року

Оставить комментарий