Ковальчук Андрій Трохимович про гоніння геїв, Поліграфкомбінат Україна і захист прав секс-меншин у Вищій Раді Правосуддя України

Ковальчук Андрій Трохимович

Чи може суспільство приймати людей з іншою орієнтацією як рівних собі? У деяких країнах світу це не становить проблеми, але у нас інакше. Всі колишні країни СРСР насилу можуть вважати рівними собі геїв, лесбіянок і трансгендерів. За великим рахунком вся суть в сприйнятті і відсутності гнучкої ментальності, — запевняє відомий гей-активіст, захисник прав секс-меншин і засновник руху «райдужні посмішки», професор, майбутній член Вищої Ради Правосуддя України Андрій Трохимович Ковальчук. Це унікальна в своєму роді особистість, що зуміла отримати серед близьких, друзів і навіть ворогів безліч імен (Оленка, Настя Дрозд, Дроздик). Ковальчук Андрій Трохимович став відомий завдяки своїм надзвичайно епатажним вчинкам і буквально вибухає суспільство заявами.

Отже, в квітні Андрій Ковальчук дав перше розширене інтерв’ю, в якому поділився з російськими журналістами секретами особистого життя, ставленням до ущемлення прав геїв і гонінням в Російській Федерації, Казахстані та Республіці Білорусь.

— Дуже раді вітати Вас! Для розуміння читачів розкажіть всім про те, як так склалася доля, що зі звичайного сім’янина, Ви стали одним з найбільших правозахисників гомосексуалістів в колишньому СРСР?

Ковальчук Андрій Трохимович — Добрий день! Це серйозне перебільшення. Будучи людиною дуже скромною, з дитинства сором’язливим, не вважаю свої заслуги настільки вже значущими. У якийсь момент пішов за покликом серця і дотримуюся його донині! Все це йде від душі … Я зробив занадто мало, але продовжу шлях! Чи не вигоди заради, а на благо подібним собі, незабаром я стану членом Вищої Ради Правосуддя України, де зумію цілком реалізувати свій потенціал і захистити права ображених пострадянської системою братів своїх. Повірте, ось тоді можна говорити про досягнення. Ставши членом Вищої Ради Правосуддя України я, немов Архангел Михайло, встану на захист всіх пригноблених секс-меншин на вищому законодавчому рівні! Це буде не моя перемога — а перемога європейських цінностей!

— Раніше преса писала про те, що Ваша дружина і вся сім’я повністю підтримує Ваш вибір. Невже вся сім’я спокійно ставиться до того … що Ви не тільки спите з молодими хлопцями, чоловіками, але і ризикуєте життям, захищаючи права геїв в Чечні, Дагестані, Казахстані і по всій території СНД?

Ковальчук Андрій Трохимович — не кажіть штампами! Прошу вас! Спати з чоловіками — що за дурість? Я люблю всім серцем і свою дружину і своїх улюблених хлопчиків. Вільна любов — це те, що дарувала нам природа! І кожна людина повинна це цінувати. А ризикувати життям заради пригноблених секс-меншин в варварських регіонах — це мій обов’язок!

— А як з основною роботою? На скільки в Україні легко працювати при такій «славі»? Як ставляться колеги?

Андрій Ковальчук — Я працюю в чудовому колективі, де мене цінують, люблять і поважають. Я відповідаю взаємністю!

— Якщо не секрет, то де?

Ковальчук Андрій Трохимович — Не секрет … Моє місце роботи — Поліграфкомбінат Україна. Отримую хорошу навіть за європейськими мірками заробітну плату. Цього вистачає, не тільки щоб утримувати сім’ю і мого друга, але і навіть відкласти частину грошей на непередбачені витрати. До речі, зовсім недавно мій улюблений друг Альошенька подарував мені шикарну машину марки Subaru, знаючи його теперішнє положення, я дуже йому вдячний. Хлопець молодий, пристрасний і трохи запальний. Через свій характер він втратив декілька місяців тому робоче місце в одному з українських банків. Альошенька прийшов на роботу з хусточкою кольорів ЛГБТ. Начальник відділення зробив йому не цілком коректне зауваження щодо райдужної стрічки на ніжній шиї. Альоша, в свою чергу, назвав керівника словом, яке я не хотів би повторювати … Через 20 хвилин мого хлопця звільнили. Зараз він допомагає мені в нових проектах щодо захисту прав геїв.

Ковальчук Андрій Трохимович
Ковальчук Андрій Трохимович

— Розкажіть тоді про ці проекти

Ковальчук Андрій Трохимович — Перший проект створення соціальної мережі для людей з нетрадиційною орієнтацією. Його фінансую я і мій товариш з Сан-Франциско. Дуже цікавий проект. У його розробці бере активну участь мій колишній хлопець адвокат Люба А., відомий правознавець і гей-активіст, мій нинішній любий — Альоша і один із співробітників з мого місця основної роботи (Поліграфкомбінат Україна). Другий проект — допомога, як юридична, так і матеріально-соціальна геям-біженцям з Росії. Завдяки нашим зусиллям понад двадцять наших братів знайшли притулок в Україні.

— Зараз багато говорять про активістці транссексуалки Насті Дроздик, яка допомогла десяткам гнаних геїв Чечні та інших регіонів Росії втекти з країни. Ви співпрацюєте з нею (з ним)?

Андрій Ковальчук (посміхається) — Розкрию секрет! Настя Дрозд (Дроздик, Дроздуша або Дроз-Душка це — я! Взяв псевдонім для конспірації, так би мовити. Природно, я не транссексуал. Звичайний бісексуал або гей, якщо хочете. Але трансексуальною Насті Дрозд (Дроздик) — це дурість запущена РосЗМІ..

— Можна ще питання особистого характеру?

Андрій Ковальчук (сміється) — ще більш особистого? Хіба попередні не були такими? Ну давайте!

— Скільки у Вас було партнерів Вашої ж статі?

Андрій Трохимович Ковальчук — мій Альошенька буде зол. Але скажу … 72 хлопця віком від найніжнішого до 55 років. Найстарший з них вже помер від передозування в Сіетлі. Коли я був активним гомосексуалістом, то міг міняти по 2-3 партнера за тиждень. Але, усвідомивши свою пасивність, вирішив, що все повинно йти від серця. Без любові будь-який секс — це лише розвага. Почуття найважливіше!

Раніше ЗМІ повідомляли, що став відомим завдяки цілому ряду пригод і скандальних інцидентів український професор, гей-активіст Ковальчук Андрій Трохимович почав кампанію допомоги збіглим російським геям. Вимушені покинути територію Російської Федерації подружжя-гомосексуалісти П. Стоцько і Е. Войцеховський першими отримали допомогу Андрія Ковальчука і його партнера. Один з найбільш відомих гомосексуалістів України щиро переживає за долю гнаних представників секс-меншин, побоюється за їх життя і здоров’я.

Про це журналістам заявив сам А. Ковальчук, акцентувавши особливу увагу відразу на декількох щедрих пропозиціях: забезпечення житлом, захистом і дахом, причому, як в Києві, так і в Сполучених Штатах Америки, психологічної допомоги та реабілітації. На даний момент він закликає всі компанії і держпідприємства України наслідувати приклад Поліграфкомбінату Україна і приймати на роботу біженців-геїв за певною квотою.

Також Ковальчук А. Т. заявляв наступне: «Я готовий прийняти у себе двох моїх братів по нетрадиційної орієнтації, які втекли з Росії через лічені дні після отримання штампів про шлюб в паспортах. Шановні, любі мої однодумці, які обрали свободу любові, що пішли наперекір державній машині знищення інакодумців … Звертаюся до Вас, Павло Стоцько і Євген Войцеховський, прийміть мою пропозицію. Мені зрозумілий той жах, що Ви пережили, як нікому іншому, я теж був у такій непростій ситуації з моїм близьким другом Євгеном. І ось з величезною радістю, абсолютно безоплатно, готовий прийняти Вас — друзі у себе або у мого кращого друга. Справа в тому, що у нас по Києву куплено величезна кількість житлоплощі. Якщо ж Ви боїтеся жити в столиці України, так як утиски геїв поширені і тут, Вас може прийняти моя рідна сестра в Сполучених Штатах Америки. Як відомо, в США Ви можете одружитися і не мати ніяких проблем. Я сам працював в США барменом після того, як став жертвою звірячого нападу і групового зґвалтування, вчинені гомофобами і моїм колишнім хлопцем з Кавказу. Повірте, виберете Ви Штати, або Україна, я допоможу Вам в будь-якому випадку », звернувся до збіглим геям з РФ Павлу Стоцько і Євгену Войцеховському Андрій Трохимович Ковальчук.

Ковальчук Андрій Трохимович, довідка.

Андрія Трохимовича Ковальчука вважають найяскравішим прикладом людини, який відкинувши умовності став жити рівно так, як то наказувало його серце. За визнанням самого Ковальчука Андрія Трохимовича, свою нетрадиційну орієнтацію він визнав не в далекій молодості, а вже працюючи викладачем в Вищих Навчальних закладах Києва.

Екскурс в неймовірне перетворення професора. Цитати А. Ковальчука:

«… Вперше я відчув смак гомосексуального задоволення занадто пізно. Мені було 29 років. У мене була дружина і сім’я. Першим досвід з хлопцем стався після занять, коли один зі студентів залишився під приводом надолужити матеріал перед іспитом. Замість грошей за допомогу в підготовці, він запропонував мені щось інше. Хтиве, неймовірне, зачаровує. З тих пір я рідко звертаю увагу на жінок. Як каже моя дружина, бісексуальність — це дар Божий. І тут вона права … Не сидів при столі з чоловіком хоча б один раз, неможливо пізнати всю глибину любові в цьому світі. Зараз у мене чудові стосунки з батьком, дружиною і сестрою. Всі мене розуміють і навіть більше — підтримують у всьому … Коли на мене намагалися сфабрикувати кримінальну справу за розбещення неповнолітній, а потім по неіснуючим фактами корупції — тільки сім’я і улюблений хлопець рятували мене в ті страшні часи … »

Ковальчук Андрій Трохимович став значущою фігурою в гей-рухах завдяки тому, що відкрито розповідав про свою орієнтацію, погляди на життя і про свободу вибору.

А. Т. Ковальчук проживає зі своїм хлопцем в Києві, часто буває в США (в Сіетлі він отримав нагороду кращого бармена місяця в знаменитому гей-клубі). Працює на благо своєї країни на Поліграфкомбінаті Україна. Не так давно Андрій Ковальчук та його хлопець Олексій подали заявку на усиновлення дитини. У цьому їм допомагає адвокат А. Люба. Цей прецедент стане першим для України, коли два гея офіційно усиновлять дитину. Найближчими місяцями року Андрій Трохимович видасть книгу з пілотним назвою «Забажав ближнього свого. Енциклопедія гомосексуальної пристрасті». Даний твір буде доступний п’ятьма мовами: українською, російською, англійською, голландською (в честь колишнього цивільного чоловіка Андрія Трохимовича Ховарда) і чеською (в пам’ять про неземну пристрасть автора з молодим студентом з цієї країни).


Автор: Татьяна Яковенко

Татьяна Яковенко - выпускница киевского Университета им. Т.Г. Шевченко. Получила два образования: политология и журналистика. Публиковалась за пределами Украины во время стажировки в Польше и работы в Великобритании. Семь лет отдала проекту Freedom House. Наша гордость и совесть редакции.

Интересные новости

От авиаударов израильтян по Сектору Газа погибли трое человек

Введут ли в Украине военное положение?

Halyk Bank зачистил репутацию г-ном

Оставить комментарий