Хімічні речовини, що містяться в упаковці продуктів харчування, можуть привести до збільшення ваги, пише “Дейлі експрес”, посилаючись на результати дослідження, проведеного німецькими вченими.
Мова йде про фталати, які є ефірами фталевої кислоти. Навіть низькі концентрації цих хімічних речовин можуть викликати порушення гормонального балансу і стати причиною виникнення проблем з вагою.
Фталати, які роблять харчову упаковку більш гнучкою, найбільш часто потрапляють у людський організм з упаковки жирних продуктів, таких як сири і ковбаси, але можуть проникати і через шкіру. Фталати також містяться у вініловому підлоговому покритті і скатертинах.
Автори дослідження з центру “Хелмхольц” в Німеччині попереджають, що фталати, навіть у низьких концентраціях, здатні викликати зміни в обмінних процесах. Обмінні процеси впливають на ступінь спалювання калорій і будь-які зміни до них, можуть призвести до накопичення ваги.
Дослідники виявили, що під впливом фталат збільшується співвідношення сторін ненасичених жирних кислот у крові і порушення метаболізму глюкози.