Як упаковка продуктів призводить до збільшення ваги

Как упаковка продуктов влияет на увеличение веса

Как упаковка продуктов влияет на увеличение весаХімічні речовини, що містяться в упаковці продуктів харчування, можуть привести до збільшення ваги, пише “Дейлі експрес”, посилаючись на результати дослідження, проведеного німецькими вченими.

Мова йде про фталати, які є ефірами фталевої кислоти. Навіть низькі концентрації цих хімічних речовин можуть викликати порушення гормонального балансу і стати причиною виникнення проблем з вагою.

Фталати, які роблять харчову упаковку більш гнучкою, найбільш часто потрапляють у людський організм з упаковки жирних продуктів, таких як сири і ковбаси, але можуть проникати і через шкіру. Фталати також містяться у вініловому підлоговому покритті і скатертинах.

Автори дослідження з центру “Хелмхольц” в Німеччині попереджають, що фталати, навіть у низьких концентраціях, здатні викликати зміни в обмінних процесах. Обмінні процеси впливають на ступінь спалювання калорій і будь-які зміни до них, можуть призвести до накопичення ваги.

Дослідники виявили, що під впливом фталат збільшується співвідношення сторін ненасичених жирних кислот у крові і порушення метаболізму глюкози.


Автор: Вадим Сергиенко

Вадим Сергієнко-головний редактор і журналіст First Truth&Transparency Committee (Перший комітет), сім років працював штатним радником в Transparency International The Global Anti-Corruption organization. Писав для низки українських видань, таких як: Обком, Київські відомості, факти.

Интересные новости

Скільки грошей OS Android принесла Google

Вчені виявили рештки попередника Тиранозавра рекса

Встановлено статистичний зв’язок між струсами і самогубствами

Оставить комментарий